Türkiye Basketbol Federasyonu

Şu an kullandığınız Internet Explorer bir çok modern web teknolojisini desteklememektedir. Bu sebeple sitemizi görüntülerken sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Google Chrome Mozilla Firefox veya Microsoft Edge gibi daha modern bir internet tarayıcı kullanmanızı öneririz.

U16 Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda Şampiyon: Adana BŞB

27.05.2024


Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) 2023-2024 sezonu Yurt İçi Faaliyetleri programı kapsamında düzenlenen U16 Kızlar Türkiye Şampiyonası tamamlanırken, Adana BŞB şampiyonluğa ulaştı.

Toplam 40 müsabakanın oynandığı ve ev sahipliğini Kütahya’nın yaptığı U16 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda 16 takım mücadele etti. Müsabakalar, Dumlupınar Spor Salonu ve Kütahya Yeni Spor Salonu’nda oynandı. Dumlupınar Spor Salonu’ndaki final maçının ardından Adana BŞB şampiyonluğa ulaşırken, Botaş ikinci ve TED Ankara Kolejliler üçüncü oldu.

4. Çankaya Üniversitesi B
5. İzmir Ege Gelişim
6. KKTC Levent Spor
7. Galatasaray
8. ÇBK

U16 Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda Berfin Ada Şahin (Adana BŞB) En Değerli Oyuncu Seçilirken; yine Berfin Ada Şahin (Adana BŞB), Defne Çınar (Botaş), Zeynep Naz Avcı (TED Ankara Kolejliler), Simge Erol (Adana BŞB), Naz Secerlioğlu (Çankaya Üniversitesi B) en iyi beşte yer aldı.

Turnuvada ayrıca Günay Akgür (KKTC Levent Spor) sayı, Nisan Sel (TED Ankara Kolejliler) asist, Berfin Ada Şahin (Adana BŞB) ribaund, Ayşe Melek Demirer (Galatasaray) blok ve Cemaliye Tüysüz (KKTC Levent Spor) top çalma istatistiklerini ilk sırada tamamladı.

U16 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nın fikstürü ile alınan sonuçlara ulaşmak için tıklayınız.
 

Sosyal Medya Hesaplarımız

Mobil App İndir (Ücretsiz)

Türkiye Basketbol Federasyonu
Sinan Erdem Spor Salonu, Zuhuratbaba Mahallesi, Mustafa Sarıçiçek Bulvarı, No:6, 34147 Bakırköy, İSTANBUL, TÜRKİYE